IPL omgång 1

Den första omgången av årets serie är spelad. En väldigt bra början om ni frågar mig som såg 2 av matcherna, kvalitén på fotbollen var väldigt hög och det var ett nöje att se Perspolis och Esteghlal spela sådan vacker fotboll. Matcherna som spelades under tisdag och onsdags kväll var spännande men de flesta slutade oavgjort. Det som det talats mest om i Iran är att Ali Daei har gått till Rah Ahan och blivit tränare. Amir Ghalenoei före detta tränare och liga vinnare för Sepahan hade gått till Teraktor Sazi, och sägs bli betald över gränsen. I Iran finns det en gräns där en tränare eller spelare får inte tjäna mer än 350 miljoner toman per år. Mehdi Rahmati Irans landslags målvakt är Esteghlals nya målvakt, Ali Karimi är tillbaka i Perspolis. Det är vad alla pratar om i Iran för tillfället. Rahmati spelade en väldigt bra match i Esteghlals 1-1 match mot Sepahan, och Ali Karimi visade alla de som inte trodde på honom att han fortfarande är den bästa Iranska spelaren med sina underbara dribblingar och passningar i matchen mot Malavan.
  • Perspolis med sin nya tränare spelade väldigt underhållande fotboll i matchen mot Malavan, men lyckades endast få 1-1 hemma mot Malavan. Hamid Estili som är Perspolis nya tränare var nöjd med matchen, men tyckte de kunde vunnit den om de hade suttit sina chanser. Jag håller med om att Perspolis inte började matchen så bra, men de sista 30 minuterna så dominerade perspolis och Ali Karimi vaknade till liv och tog sönder på Malavans försvar.
Esteghlal spelade 1-1 mot Sepahan i en spännande match där Esteghlal dominerade, men de hade otur fick ett rött kort de inte borde ha fått.  Det var konstigt att Sepahan som spelade hemma och var det bästa laget i IPL förra året spelade så defensivt hemma.
  • Amir Ghalenoies Teraktor Sazi började inte så bra, han som lovat att de kommer ta titeln började säsong med en förlust mot Saba Qom hemma med hela 2-3.
Zob Ahan som har förlorat deras bästa spelare Khalatbari till ett lag i Qatar, började ligan bra och ledde matchen 2-1 till sista minuten mot Rah Ahan. Men dock lyckades Rah Ahan lite turligt göra mål i den 91 minuten så matchen slutade 2-2. Detta är ju en underbar början på säsongen som åskådare enligt mig eftersom alla storlag spelade oavgjort och på så sätt är det jämnt mellan de, om Esteghlal eller Sepahan hade vunnit sin match mot varandra så hade en tagit försprånget i den långa tävlingen till Titeln.